Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Οδηγός συμβουλών για νεαρές συζύγους

(απο το σχολικό βιβλίο της οικιακής οικονομίας που διδάσκονταν τα κορίτσια στο γυμνάσιο την δεκαετία του '50)

1. Να έχετε πάντοτε το βραδυνό γεύμα έτοιμο.
Σχεδιάστε απο νωρίς, ακόμα και απο την προηγουμένη, το υπέροχο δείπνο που θα προσφέρετε στον άντρα σας και φροντίστε να είναι έτοιμο στην ώρα του. Με αυτό τον τρόπο θα του δείξετε ότι τον σκεφτόσασταν όλη μέρα και ότι ενδιαφέρεστε για τις ανάγκες του. Οι περισσότεροι άντρες γυρίζουν στο σπίτι πεινασμένοι, και ένα καλό γευμα είναι είναι μέρος του καλωσορίσματος που χρειάζονται.

2. Ετοιμαστείτε για να τον υποδεχτείτε.
Αφιερώστε ένα τέταρτο για να είσαστε φρέσκια και ανανεωμένη όταν εκείνος έρθει. Μπορείτε να φρεσκάρετε το μακιγιάζ σας ή να βάλετε μια κορδέλα στα μαλλιά σας. Πρέπει να δείχνετε ξεκούραστη. Μην ξεχνάτε ότι εκείνος έχει περάσει τη μέρα του μέσα στην πίεση και στην κούραση της δουλειάς. Να είσαστε κεφάτη και να προσπαθείτε να του προκαλέσετε το ενδιαφέρον. Μπορεί να έχει περάσει μια ανιαρή μέρα και να χρειαζεται να του φτιάξετε λίγο το κέφι.

3. Συγυρίστε κάθε ακαταστασία.
Λίγο πριν έρθει ο άντρας σας ρίξτε μια ματιά στο σπίτι, για να μαζέψετε τα παιγνίδια των παιδιών, τα βιβλία ή τις εφημερίδες που ίσως είναι σκορπισμένες εδώ και εκεί. Υστερα, κάντε 'ενα γρήγορο ξεσκόνισμα στα έπιπλα. Ο άντρας σας θα νοιώθει ότι μπήκε σ' 'εναν παράδεισο ξεκούρασης και τάξης , αλλά κι εσείς θα αισθάνεστε όμορφα.

4. Ετοιμάστε τα παιδιά.
Αφιερωστε λίγο χρόνο για να πλύνετε τα χέρια και τα πρόσωπα των παιδιών (αν είναι μικρά) για νατα χτενίσετε και, άν χρειάζεται , να τους αλλάξετε ρούχα. Τα παιδιά σας είναι μικροί θησαυροί και εκείνος θα ήθελε να τα δεί ακριβώς έτσι.

5. Σταματήστε όλους τους θορύβους.
Την ώρα που περιμένετε τον άντρα σας, κλείστε το πλυντήριο, το στεγνωτήριο, το πλυντήριο των πιατων ή την ηλεκτρική σκούπα. Προσπαθήστε να πείσετε τα παιδιά να είναι ήσυχα. να είσαστε χαρούμενη όταν θα τον δείτε. Καλωσορίστε τον μ' ένα γλυκό χαμόγελο και δείγτε του πόσο χαίρεστε που τον βλέπετε.

(προσοχή κυρίες μου. Το παρακάτω είναι το σημαντικότερο.)

6. Τί πρέπει να αποφεύγετε:
Μην αρχίζετε να του λέτε τα προβλήματά και τα παραπονάς σας μόλις μπεί στο σπίτι. Μη διαμαρτυρηθείτε αν αργήσει να έρθει. Θεωρείστε ότι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα έχει περάσει εκείνος όλη μέρα.
Καντε τον να χαλαρώσει. βαλτε τον να καθίσει σε μια αναπαυτική πολυθρόνα ή προτείνετε του να ξαπλώσει λίγο. Να έχετε έτοιμο ένα ζεστό ή κρύο ποτό για να πιει.
Φτιαξτε του τα μαξιλάρια και προσφερθείτε να του βγάλετε τα παπούτσια. Να του μιλάτε με χαμηλή , απαλή και ευχάριστη φωνή. Δώστε του την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει.

7. Ακούστε τον με προσοχή.
Εχετε χίλια πράγματα να του πείτε, αλλά η ώρα που ο άντρας σας έρχεται στο σπίτι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Αφήστε να μιλήσει εκείνος πρώτος.

8. Η βραδιά είναι δική του.
Ποτέ μην παραπονιέστε αν δε σας βγάζει έξω για φαγητό ή άν δε σας πηγαίνει κάπου για να διασκεδάσετε. Προσπαθείστε να καταλάβετε ότι όλη τη μέρα ζεί σ΄εναν κόσμο γεμέτο ένταση και πίεση, και έχει ανάγκη να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί.


Τέελοοος .
Αν και είμαι σε δίλημα τώρα
α) Να του αλλάξω τίτλο και να το ονομάσω Πως ο κερατάς δεν θα σας πάρει χαμπάρι η
β) να πάω σπίτι και να τα κάνω όλα λαμπόγυαλο .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

katapliktiko!!!!